Verantwoord herstellen na je bevalling

Hiephoi, je baby is er! Wat een liefde! Alle aandacht gaat naar dit kleine mensje, die mag niks tekort komen. Maar dat betekent niet dat jij niet ook aan jezelf mag werken. Blije mama, blij gezin, toch?

De focus van mijn Postpartum fit en Recovery cursus ligt op veilig en effectief herstel. Ik ben gespecialiseerd in postnatale fitness en herstel en train dagelijks mama’s naar hun optimale postpartum lijf. In een 1-op-1 setting is er veel aandacht voor je specifieke klachten en kunnen we heel gericht werken aan je doelen.  

De cursus van 4, 8 of 12 weken wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie, waarbij we altijd beginnen bij de basis; het herstel van een goede ademhaling en optimaal postuur, het verstevigen van de core en waar nodig het versterken (of juist ontspannen) van de bekkenbodem, herstel van een diastase en krachttraining. 

De training op maat

Tijdens de intake nemen we door wat je graag zou willen, waar je tegenaan loopt, je eventuele klachten en wat je nodig hebt om je doelstellingen te bereiken. Samen gaan we na wat jij nodig hebt en dat verwerken we in een plan. Ik werk samen met bekkenfysiotherapeut Roos van Heesewijk om je van de allerbeste  zorg te kunnen voorzien.

De cursus vindt plaats in mijn veilige studio waar ook altijd ruimte is voor jouw verhaal.  Het ís nou eenmaal niet alleen maar regenbogen en eenhoorns (volgens mijn dochter overigens wel). Als jonge moeder is het soms lastig om alle ballen hoog te houden. Vanuit mijn eigen ervaring als mama én coach help ik jou graag ook deze uitdagingen te overwinnen en je weer vol zelfvertrouwen te voelen.

Mijn drie pijlers:

Ademen

Maak weer een connectie met je core en bekkenbodem door een diepe core ademhaling

Bewegen

Leer functionele en corrigerende oefeningen goed en gecontroleerd uit te voeren. Leer waar je op kunt letten tijdens bewegen in het dagelijkse leven, je sport en je werk om klachten te voorkomen of te verbeteren

Lifestyle en body image

Onafhankelijk van hoeveel uren je werkt, je wel of niet met je kind in bed slaapt, hoe snel je je zwangerschapskilo’s kwijt bent (if at all) en meer van dat soort zaken waar anderen een mening over hebben. Jij bent goed genoeg en your body rocks!

Ook geschikt voor de minder ervaren sporters en voor mama’s met kindjes die al wat ouder zijn, maar het sporten na de bevalling(en) niet echt meer hebben opgepakt. Vanaf 6 weken na de bevalling, maar vraag wel even toestemming aan je arts. Eventueel ook in duo met een andere mama! En je baby mag mee!

Check de voorwaarden van je polis, want wellicht vergoedt je zorgverzekeraar een deel! Of mail me voor meer info.