De Trainer

Hi! Ik ben Nathalie, 42 jaar, moeder van dochter Bowie van 5 jaar en personal trainer en coach voor vrouwen, gespecialiseerd in pre- en postnatale fitness en herstel.  In mijn vrije tijd ben ik graag actief, het liefst in de buitenlucht, ga ik met mijn gezin op avontuur met de camper, vind je me vaak op een strand, ga ik graag lekker uit eten of een dansje doen, of ben ik heerlijk lui.

In oktober 2017 opende ik mijn eigen studio voor personal training en small group training op het terrein van de koepelgevangenis in Breda.

Daar ging een en ander aan vooraf.

Ik had tot 2014 een mooie carrière in de wetenschap, maar een gewapende overval in Peru tijdens een onderzoeksreis resulteerde uiteindelijk in een drang om méér uit mijn leven te halen. Het redden van tropisch regenwoud en inheemse culturen vond ik onwijs interessant, maar ik werd rusteloos van al dat gezit achter een bureau en ik wilde bovenop mijn resultaat zitten, dichter bij mensen staan, een wezenlijk verschil maken in levens, en als het even kon in sportkleding en op sneakers. Ik bleef dicht bij mezelf, volgde mijn hart en creëerde nieuwe kansen.

Ik begon met een opleiding tot personal trainer en een baan als fitnesstrainer in de sportschool.  Ik was in de dertig, had een compleet andere achtergrond dan mijn veelal jongere collega’s, maar kwam erachter dat me dat juist onderscheidde. Ik bleef mezelf ontwikkelen en werd na een jaar zelfstandig personal trainer.

Ik was toen nog geen moeder, maar had wel een kinderwens. Veel van mijn eerste cliënten waren vrouwen van mijn leeftijd en kwamen bij me na een zwangerschap, omdat ze weer fitter wilden worden en tegen van alles aanliepen; bekkenpijn, een buik die bol bleef, rugklachten, stressincontinentie. En ik bedacht me dat ik daar nauwelijks iets vanaf wist. Daar wilde ik me in specialiseren en ging cursussen doen (o.a. Sterkher en Girls Gone Strong) en heel veel lezen.

Ik ging een samenwerking aan met een bekkenfysiotherapeut en ontwikkelde een visie en aanpak met wetenschappelijke onderbouwing, die zeer succesvol bleek. Kwam die nerdy inslag toch nog van pas. Ik hou ervan om te blijven leren en om ‘mijn dames’ goed te informeren over het waarom van een bepaalde oefening of de opbouw van het trainingsprogramma.

Inmiddels mocht ik na een lang fertiliteitstraject toch ook zelf moeder worden en weet ik wat een enorme impact een zwangerschap en bevalling hebben op je lichaam (en je mind). Een sterk lijf is mij niet aan komen waaien. Ik weet dat het niet altijd meevalt om actief aan de slag te gaan met je herstel, weer bij 0 te beginnen en dat met de verschillende rollen die je als moeder vervult. Met veel passie en de nodige ervaring help ik nu jou om weer vertrouwen in en en controle over je lichaam te krijgen zodat je weer lekker in je vel zit. Ook als je (nog) geen moeder bent, al langer geleden bent bevallen of je kinderen al studeren 😉